Werken aan het decor voor Sweet Bird of Youth

De decorbouw voor de nieuwe productie van ‘O’ is in volle gang. Dat geldt uiteraard alleen voor de klussers onder ons. Het wordt een tamelijk intensief en bewerkelijk decor want we hebben te maken met een paar grote stukken die tussen de bedrijven door omgewisseld en omgebouwd moeten kunnen worden.

Bed
Zo is er een bed in een hotelkamer dat niet alleen stevig genoeg moet zijn om 2 personen te dragen, maar dat bed moet ook binnen enkele minuten getransformeerd kunnen worden tot een facade met muur en ingang van het huis van Boss Finley. We hebben daarom gekozen voor verhuisdozen als basis. Deze dozen, 24 stuks, kunnen heel snel verplaatst worden en zijn toch stevig genoeg om wat gewicht te kunnen dragen.

Trap
Dan is er ook nog de trap naar de balzaal in het Royal Palms Hotel. Deze trap moet een soort vorstelijk aanzien krijgen maar moet ook binnen twee minuten volledig gedemonteerd en weggewerkt kunnen worden. Daarbij moet het ding ook nog stevig genoeg zijn om er iemand vanaf te kunnen gooien.

Hotelraam
Ook hebben we een enorm hotelraam in Moorse stijl dat heel snel tot de ingang van het huis van Bos Finley omgebouwd moet worden. De ene kant van het raam is dus een Moorse stijl met gordijnen, luxaflex en uitzicht op een balkon. En de andere kant is gewoon een poort van de ingang van een huis, maar dan weer zonder balkon natuurlijk. Verder moet het raam uitzicht geven op een paar enorme palmbomen van zo’n 3 meter hoog. Ook die moeten nog gebouwd worden.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de gewoonlijke attributen zoals tafels, stoelen, bar, en andere zaken. Maar daar draaien we onze handen niet voor om natuurlijk.Bart op dit moment gewoon maar wat aan het zagen

Moet nog wel even vermeld worden dat het heerlijk is om in de Bochel te werken want onder de speelruimte is werkelijk een zee van een kelder waar we alle stukken en materialen kunnen opslaan. Zonder zo’n ruimte zouden we nooit aan een dergelijk decor kunnen beginnen.

We hopen het decor af te hebben voor het weekend in Pinjum in maart.

 

/*