Een duister carnaval

Eyes Wide Shut

Over het stuk

Een dokter raakt geobsedeerd door zijn seksuele uitstapjes nadat zijn vrouw bekent seksuele fantasieën te hebben. Hij raakt gefascineerd en bezoekt een extravagante, sexuele groepsbijeeneenkomt. Omdat hij geen lid is komt hij in gevaar.

Polanen theater

20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober 2023

Over de schrijver

Jibbe Willems is een Nederlandse toneelschrijver. Hij studeerde in 2003 af aan de Toneelacademie Maastricht. Na kort als acteur en regisseur gewerkt te hebben, richtte hij zich al snel op het schrijven voor theater in de genres Toneel en Muziektheater, voor zowel volwassenen als kinderen.

Het

theater

stuk

Traumnovelle is een boek waarin een vrouw en een man (dokter) erotische fantasieën hebben. Hierop is de film en het theaterstuk gebaseerd.

De vrouw vertelt haar man over een dagdroom die ze heeft gehad toen ze op vakantie een mooie Deen zag. Licht in de war gebracht door de verhalen van zijn vrouw dwaalt de man rond in nachtelijk Wenen en belandt op een geheimzinnig seksfeest buiten de stad. Als hij thuiskomt, hoort hij zijn vrouw uitzinnig lachen. Ze vertelt haar nachtmerrie, vol seks en geweld. Dromen (van de vrouw) en werkelijke odyssee (van de man) gaan in het boek samen op. Gelouterd zijn op het einde man en vrouw

Repetities

Repetitie van verleidingsscene

de dokter bezoekt een bizar feest. Ontmoet ook een paar dames die uit zijn op wat vertier….

De dokter wordt aangekleed voor het bal

De dokter gaat op stap. voordat hij op weg gaat wordt hij aangekleed door het koor van mensen in een piramide opstelling. Het is een heel ritueel, dat aankleden…

"Ik pak twee flutes Franse champagne van het blad van een goudbevederde bediendame en speur tussen alle gezichten naar dat van jou."

de dokter

"Oh dokter, het is helemaal warm en klam daarbeneden, kunt u mij misschien genezen?"

Florine

"Bent u een perverseling? Houdt u van kijken? Wordt u daar een beetje opgewonden van?."

Vozend stel

Dokter Hoffman. Die mensen van vannacht. Dat waren niet zomaar mensen. U heeft geen idee hoeveel geluk u hebt gehad, dat u zonder kleerscheuren hebt kunnen vertrekken!

Man in het zwart

Zorg dat je deze voorstelling ook ziet

/*