2015 Apocalypso – Foto’s   Video’s

Het is een prachtige voorstelling geworden. Een technisch moeilijk stuk door de enorme hoeveelheid toneelwisselingen. Maar daar waren allerlei leuke oplossingen voor bedacht. Hieronder zie je de flyer zoals die is rondgezonden aan alle bekende adressen.

Het stuk ging over aspecten van de teloorgang van de mensheid. Je zou zeggen een serieuze aangelegenheid. Dat is het natuurlijk ook, maar via Jibbe Willems komen we in een heel bijzondere wereld terecht. Soms komisch en vergelijkbaar met Monty Python maar ook hard  en direct zoals in films van Lars von Trier.

Het spel werd gespeeld met het Koor van de Hoeren, Koor van de Suicidale stadsomroepers, en bijvoorbeeld het Koor van de Dode Stamgasten. Maar u heeft u hierdoor vooral niet latenafschrikken, want ook een baby, een barman en een serveerster waren van de partij. Kortom een bonte schakering van figuren, randfiguren, zonderlingen…….en heel gewone mensen. In ieder geval een onderhoudend stuk met veel muziek, zang en bizarre situaties, dus lachen was het ook……….. Zo’n ruime 350 bezoekers hebben de voorstellingen in het Oostbloktheater en het Polanentheater gevolgd.

Jibbe Willems zegt hierover:

ApoCalypso speelt zich af in het armageddon van de straat. De Dag des Oordeels nadert en junkies, hoeren, pooiers en paupers staan erbij en kijken ernaar. De zon blijft op haar hoogste punt hangen, er wordt een muur om de mensheid gebouwd en valse profeten kondigen de eindtijd aan. De hoop op verlossing ligt op de schouders van Jesse, de hoerenzoon, die na een open sollicitatie voor de vacature van verlosser tot zijn verbazing wordt aangenomen. Maar hoe verlos je de mensheid als niemand je vergiffenis lust?

De regie was in handen van Jessica Dijkman, die ons ook zo grandioos heeft laten schitteren in de JOSSEN zo’n 2 jaar geleden, dus de kenners weten welke kwaliteit het stuk heeft gehad…..

/*