4 x ‘O’

Draad oppakken

We pakken de theaterdraad weer op. Na intensief gewerkt te hebben met ZOOM en MsTeams komen we weer in 4 kleine klupjes bij elkaar in het Polanen om de nieuwe productie “4 x ‘O'”voor te bereiden en in te studeren. Helaas kunnen we tot op heden slechts 25 mensen tegelijk in het theater toelaten. Het zou kunnen dat dit eind september nog gaat wijzigen. in dat geval hoor je van ons. Maar anders wordt het dringen, en raden wij je aan om zo snel mogelijk kaarten te bestellen via deze website.

De stukken

Het zijn een aantal stukken geworden die een gemeenschappelijke noemer hebben en die laat zich het beste omschrijven als bizar, ongelofelijk en verwonderlijk.

Het eerste stuk van Ionesco is een aantal jaren geleden ook opgevoerd door ‘O’ en dat heet “De kale zangeres”.  Uiteraard weer in een geheel andere bezetting en vormgeving. Maar vreemd blijft het stuk wel. Ogenschijnlijk gewoonlijke situaties maar toch weer niet. Als er aan de deur gebeld wordt moet er opengedaan worden, maar is er dan ook iemand aan de deur?……

 

Het tweede stuk – van Obaldia – “De overledene” is ook geen nieuw stuk voor ‘O’. Maar ook hier is het plot nog steeds verrassend. Het blijkt erg leuk en interessant te zijn om dit stuk gemixt te spelen met een ander stuk van Obaldia “Eduard en Agrippien”. In beide stukken blijkt het in eerste instantie te gaan over een gewone (misschien zelfs te gewone) relatie tussen twee mensen. Maar zo gewoon is het uiteindelijk helemaal niet…..het wordt zelfs vrij bizar.

Het laatste stuk doet ons denken aan de vervreemdende “Tales of the Unexpected” van Roald Dahl. Voeg daar de interpretatie van Quentin Tarantino bij en je hebt een bizarre vertelling over “The Man from Hollywood”.

/*