Op de foto: Tineke Ruijl en Bart Hettinga als Alexandra del Lago en Chance Wayne.

Met dank aan onze sponsor, het Lloyd Hotel, voor het beschikbaar stellen van de kamer voor de foto en een zaal om ‘televisieopnames’ te maken die tijdens de voorstelling worden vertoond.LLH_800pix

Spel: Tineke Ruijl, Bart Hettinga, Pim Kuyper, Nelleke Klop, Frans Regtien, Jeroen van Ammers, Jorn Hogeweg, Désirée Cools, Wil Eijs, Coos Kater , Frans van de Laar, Hans Leenknegt, Hansje Straatman, Erick Kila, Fred Zurel.
Muziek Hans Leenknegt, John Langridge, Désirée Cools.

2011 Sweet bird of Youth – Foto’s   Video’s

Theatergroep “O” speelt “Zoete vogel van de jeugd” van Tennessee Willams.
Verlies van jeugd en onschuld. Dat is het centrale thema van “Zoete vogel van de jeugd” van Tennessee Williams, dat Theatergroep “O” dit seizoen op de planken brengt.

Na een mislukte comeback is filmster Alexandra del Lago – alias prinses Kosmonopolis – op de vlucht geslagen met de jonge gigolo Chance Wayne. Zijn ambities om een bekend acteur te worden, zijn vooralsnog op niets uitgelopen. Hij biedt zijn lichaam en gezelschap aan rijke, vaak oudere dames als Alexandra del Lago aan en hoopt dat deze beroemde actrice hem aan een filmcontract kan helpen. Tegelijkertijd is hij op zoek naar echte liefde. Met de prinses is hij terug gekeerd naar St. Cloud om zijn jeugdliefde Heavenly op te halen. Hij weet niet dat hij haar een geslachtsziekte heeft bezorgd en dat haar vader, de machtige politicus en weldoener Boss Finley, zint op meedogenloze wraak.

De personages in “Zoete vogel van de jeugd” willen jong blijven, maar ondervinden dat hun jeugd en onschuld hen ontglipt. Ze worstelen met seksuele spanningen en onderdrukte agressie. Toch behandelt Tennessee Williams zijn karakters met compassie en ironie. Williams is een van de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijvers van de twintigste eeuw. Klassiekers als “Tramlijn begeerte” en “Kat op een heet zinken dak” worden nog altijd gespeeld. Toen “Sweet bird of youth” in 1959 in première ging, was het publiek geschokt door de aanblik van een vrouw met een gigolo die drugs gebruikte bovendien. Tijdloos is echter het verzet van mensen tegen het verlies van hun jeugd en onschuld, tegen dingen die onherroepelijk voorbijgaan, en spijt om fouten die niet meer goed te maken zijn.

/*